Betaalrekeningen vergelijken van Nederlandse banken
Betaalrekeningenvergelijken.eu

Zakelijke betaalrekening

Zakelijke betaalrekening

Is vooral zakelijk. Wat is het verschil tussen een zakelijke of particuliere betaalrekening? Volgens ING:

“Een Zakelijke Rekening opent u op uw bedrijfsnaam. De Zakelijke Rekening is uitsluitend bestemd voor zakelijk betalingsverkeer en hier worden ook kosten voor in rekening gebracht. De Betaalrekening is bestemd voor particuliere klanten.”

Het verschil tussen particulier- en zakelijk internetbankieren is dat internetbankieren voor de zakelijke markt is uitgebreid en aangepast, specifiek voor het gebruik door bedrijven. Dat zijn verschillende opties die varieren per bank.

  • meerdere personen toegang tot de rekening
  • grootte van het adresboek onbeperkt
  • meer mogelijkheden  tot internationaal betalingsverkeer.
  • betaalopdrachten met een hogere limiet

Een van de  nadelen van een zakelijke rekening zijn de extra kosten. Je betaalt een jaarlijks bedrag voor de rekening en ook nog eens per per transactie. De meeste banken hebben voor een zakelijke bankrekeing voor het eerste jaar een goede aanbieding. Let goed op wat je het jaar daarna gaat betalen! Ook zijn er verschillen in transactiekosten, zoals contant geld storten,  per acceptgiro  betalen, spoedoverboekingen etc.

Ben je verplicht om een zakelijke rekening te openen voor je eigen bedrijf?

 Nee, hier bestaan geen wettelijke verplichtingen voor! Het is wel belangrijk (ook voor je eigen overzicht en administratie) om iig een aparte bankrekening hiervoor te openen! Verder oogt het uiteraard veel profesioneler als je bedrijfsnaam wordt afgebeeld, ipv Pietje Puk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (6 votes cast)
Zakelijke betaalrekening, 7.5 out of 10 based on 6 ratings
2 Reacties
  1. Het lijkt me dat wanneer je een rekening op eigen naam opent, i.p.v. op naam van het bedrijf of stichting, je een andere belastingaanslag kunt verwachten omdat men er van uitgaat dat het geld voor privé gebruik is. Of niet?

    • Volgens mij is dat afhankelijk van de rechtsvorm van je bedrijf. Bij een eenmanszaak kan dit wel alleen loop je het risico op een warrige boekhouding. Bedrijfs en prive geld kan je beter niet door elkaar laten lopen.

Geef een reactie