Betaalrekeningen vergelijken van Nederlandse banken
Betaalrekeningenvergelijken.eu

Betaalrekening van ING fors duurder

Betaalrekeningen

Betaalrekeningen van ING gaan met ingang van volgend jaar (2013) in prijs omhoog. Zo moet voor het BasisPakket op jaarbasis 17,40 euro worden betaald, terwijl dat nu nog 15 euro is. Dat is een stijging van maar liefst 16%. Zo laat ING weten. Ook de 2 andere betaalpakketten van ING, het zogeheten BetaalPakket en het RoyaalPakket, worden duurder. Het uitgebreidere betaalpakket stijgt in prijs van nu 33 naar 36 euro, een stijging van 9%. Klanten met het zogenoemde royaalpakket gaan 65 euro in plaats van 60 euro betalen.

Voor een extra betaalpas moet de klant eveneens meer gaan betalen en dat geldt ook als u nog papieren afschriften wilt blijven ontvangen. Alleen als de papieren afschriften maandelijks worden verstrekt, blijven ze gratis. Maar de wekelijkse afschriften worden 25% duurder.

Wie nog gebruik maakt van een overschrijvingsboekje krijgt die in een aantal gevallen niet meer voor niks. De kosten gaan dan 5 euro voor een boekje bedragen.

De stijging is volgens ING onvermijdelijk door de hoge kosten van het betalingsverkeer, investeringen in veiligheid en het werk aan één gezamenlijk Europees systeem voor betalingsverkeer. De bank wijst erop dat de tarieven vorig jaar gelijk zijn gebleven, terwijl er wel nieuwe diensten bij zijn gekomen en andere diensten zijn uitgebreid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Betaalrekening van ING fors duurder, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Geef een reactie